De Hokken

 

 

 
 

De thuisbasis van het gouden duo Roegiest & De Visser bevindt zich in Philippine, een klein dorpje op de scheidingsgrens tussen Oost en West Zeeuws-Vlaanderen. Philippine is een wereldberoemd mosseldorp met maar liefst 9 mosselrestaurant is haar slechts 3500 inwoners omvattende dorpskern. Maar nu zijn het Willy Roegiest en Johnny de Visser die het nostalgische dorpje nog eens extra aanzien geven . . . hun hokken aan de Zandstraat staan namelijk garant voor top prestaties van het zuiverste soort.

Zandstraat 96 in Philippine is het ouderlijk huis van Johnny's moeder, waar haar broer Willy Roegiest nog immer woont. Zo net buiten de dorpskern een ideale plek om duiven te houden. Twee stevige hokken zijn al sinds jaren aanwezig op de hof tegen het huis aan. De hokken omvatten drie afdelingen, één voor de 16 weduwnaars (4,0 meter), twee hokken voor de jonge duiven welke op de deur worden gespeeld (een hok van 2,40 meter en een hok van 1,60 meter) en dan nog een hok (2,40 meter) voor de latere jonge duiven, waarin ook enkele oude duivinnen op nest worden gespeeld.

Achter de schuur bevindt zich nog een hok met een voorfront van zeven meter. Hierin huizen de kwekers (12 kweekkoppels) met de mogelijkheid om duivinnen soms te laten vliegen. Ondanks de vele ruimte houden Willy en Johnny hun duivenbestand beperkt. ,,Als je ruimte hebt, is de verleiding groot met meer duiven te vliegen . . . maar dat betekent automatisch ook, dat je 'twijfelaars' eerder een kans zal geven. Door de kolonie compact te houden, moet je streng selecteren en naar onze mening blijft hierdoor kwaliteit gewaarborgd.''